Haal met data visualisatie uw interessante data naar boven

Wat is data visualisatie?

Om betere en gezonde besluiten te maken is het essentieel om inzicht te hebben in uw bedrijfsdata. Door datavisualisatie zet u abstracte data zoals klantgegevens en financiële cijfers om naar concrete informatie.

Deze informatie kan uiteindelijk leiden naar kennis voor uw onderneming.

Daarna is de vraag op welke manier de informatie het beste gepresenteerd kan worden.

Soort visualisatie
Afhankelijk van het inzicht kunt u kiezen voor een Grafiek, een Rapport, een Tabel, Animatie, enzovoort.

Video over Datavisualisatie

In deze video ziet u in 3 minuten wat Datavisualisatie is en wat het belang is van Datavisualisatie.

Waarom Data Visualisatie?

Wanneer u als ondernemer een verhaal wilt vertellen aan uzelf en/of externen om uw besluiten te onderbouwen is communicatie essentieel.

Als het verhaal niet goed overkomt bij de ontvanger is het doel niet bereikt.
Bekende voorbeelden zijn e-mails en eenzijdige presentaties zonder interactie waarbij veel ruimte voor interpretatie is.

Door het visualiseren van data is het mogelijk om een argumentatie te ontwikkelen door een toelichting van de bedrijfsdata.

Tools
In de wereld van Business Intelligence zijn er verschillende tools om bedrijfsdata te visualiseren. De meest bekende tools zijn: Qlik, Power BI en Tableau.

Waar werken wij mee?

Om betere en gezonde besluiten te nemen werkt ITcareersholland met een verscheidenheid aan databronnen en visualisaties. Afhankelijk van het doel wordt een specifieke data visualisatie gekozen. 

Om een verandering van een positie waar te nemen gebruiken we vooral lijngrafieken. Als we een verandering van een hoek visualiseren gebruiken we meestal een taartdiagram. Voor de verandering van een lengte heeft een staafdiagram onze voorkeur.

Verder is het met Microsoft Power BI mogelijk om speciale Visuals te gebruiken om bijvoorbeeld een KPI, Salesfunnel en/of Trendlijn beter te visualiseren.

Conclusie: Het gebruik van de meest effectieve Visual is afhankelijk van het doel van de datavisualisatie. Ons advies is om altijd na te denken over de meest simpele manier om de data duidelijk en effectief te tonen.

 
 

Een voorbeeld van een Dashboard om persoonlijke investeringen te visualiseren

Neem vrijblijvend contact op om samen te bepalen wat uw ondernemersbehoeften zijn

TopBack to Top